انواع سفارش گذاری مارکت، لیمیت و استاپ در ترید

انواع سفارش گذاری مارکت، لیمیت و استاپ در ترید

انواع سفارش گذاری در ترید

  • اساساً، اصطلاح سفارش گذاری به نحوه‌ی ورود یا خروج شما از یک معامله اشاره دارد.
  • یک سفارش (Order)، دستوری است که با استفاده از پلتفرم معاملاتی کارگزار (Broker: بروکر) یا صرافی، برای باز کردن یا بستن تراکنش ارسال می‌شود، در صورتی که شرایط مشخص شده توسط شما در بازار موجود باشد.
  • مطمئن شوید که می‌دانید کارگزار شما چه نوع سفارش‌هایی را می‌پذیرد. بروکرهای مختلف، انواع مختلفی از سفارشات را می‌پذیرند.

در اینجا ما درمورد انواع مختلف سفارشاتی که می‌توان در بازار فورکس یا کریپتو قرار داد، صحبت می‌کنیم.

سفارش گذاری های مارکت، لیمیت و استاپ

برخی انواع سفارشات اساسی وجود دارند که همه‌ی کارگزاران آن‌ها ارائه می‌دهند. انواع دیگری هم وجود دارند که شاید کمی سخت به نظر برسند اما به طور کامل و شفاف توضیح خواهیم داد.

به طور سفارشات در دو دسته قرار می‌گیرند:

سفارش بازار (Market Order: مارکِت اوردِر): سفارشی که فوراً در برابر قیمتی که کارگزار شما ارائه می‌کند، اجرا می‌شود.

سفارش در انتظار (Pending Order: پِندینگ اوردِر): سفارشی که در زمان دیگری با قیمتی که شما مشخص می‌کنید، اجرا می‌شود.

در اینجا یک جدول از انواع مختلف سفارشات در هر دو دسته وجود دارد:

سفارشات بازار
(Market Orders)

سفارشات در انتظار
(Pending Orders)
خرید (Buy)
فروش (Sell)

بای لیمیت (Buy Limit)
بای استاپ (Buy Stop)
سل لیمیت (Sell Limit)
سل استاپ (Sell Stop)

 

سفارش مارکِت (Market Order)

سفارش بازار یا مارکت سفارشی است که در همان زمان حال بازار اجرا می‌شود. به عنوان مثال، قیمت پیشنهادی برای EUR/USD در حال حاضر 1.2140 و قیمت درخواستی 1.2142 است. اگر می‌خواهید یورو/دلار آمریکا را در بازار بخرید، به قیمت 1.2142 به شما فروخته می‌شود. شما روی خرید کلیک می‌کنید و پلتفرم معاملاتی، فوراً سفارش خرید را با آن قیمت دقیق (امیدوارم) اجرا می‌کند.

لطفاً به خاطر داشته باشید که بسته به شرایط بازار، ممکن است بین قیمتی که انتخاب کرده‌اید و قیمت نهایی که در پلتفرم معاملاتی شما اجرا می‌شود (یا «پر می‌شود») تفاوت وجود داشته باشد.

 

سفارش لیمیت (Limit Order)

سفارش لیمیت، سفارشی است که برای خریدِ زیر قیمت فعلی بازار یا فروش بالاتر از قیمت فعلی بازار، با یک قیمت مشخصی، انجام می‌شود. این سفارش خرید یا فروش پس از رسیدن بازار به قیمت حد (یا Limit Price) است.

  • خرید لیمیت (Buy Limit: بای لیمیت): خرید در یک قیمت مشخص یا کمتر از آن می‌باشد.
  • فروش لیمیت (Sell Limit: سل لیمیت): فروش در یک قیمت مشخص یا بیشتر از آن می‌باشد.

زمانی که بازار به قیمت حد رسید، سفارش با قیمت حد (یا بهتر) راه‌اندازی و اجرا می‌شود.

 

درک بهتر این نوع سفارش گذاری

سفارش لیمیت (Limit Order)

در تصویر بالا نقطه‌ی آبی، قیمت فعلی است.

توجه کنید که خط سبز زیر قیمت فعلی است. اگر یک سفارش لیمیت خرید را در اینجا قرار دهید، برای فعال شدن آن، ابتدا باید قیمت تا خط سبز کاهش یابد.

توجه کنید که خط قرمز بالاتر از قیمت فعلی است. اگر یک سفارش لیمیت فروش را در اینجا قرار دهید، برای اینکه شروع شود، ابتدا باید قیمت تا خط قرمز افزایش یابد.

همانطور که می‌بینید، یک سفارش لیمیت تنها زمانی می‌تواند اجرا شود که قیمت برای شما مطلوب‌تر گردد.

به عنوان مثال، EUR/USD در حال حاضر در 1.2050 معامله می‌شود. اگر قیمت به 1.2070 رسید می‌خواهید یک معامله‌ی فروش (Short) باز کنید. شما می‌توانید برای این کار، جلوی مانیتور خود بنشینید و منتظر بمانید تا 1.2070 برسد (در این مرحله شما روی سفارش فروش مارکت کلیک می‌کنید). یا می‌توانید یک سفارش لیمیت فروش را روی 1.2070 تنظیم کنید (سپس می‌توانید از کامپیوتر خود دور شوید و به کارهای دیگرتان برسید). اگر قیمت به 1.2070 برسد، پلتفرم معاملاتی شما به طور خودکار دستور فروش را با بهترین قیمت موجود اجرا می‌کند.

زمانی از این نوع سفارش ورودی استفاده می‌کنید که تحلیل کرده‌اید با رسیدن به قیمتی که شما مشخص کردید، قیمت معکوس می‌شود!

سفارش محدود خرید، با قیمتی معادل یا کمتر از قیمت تعیین شده اجرا می‌شود و سفارش محدود فروش با قیمتی برابر یا بیشتر از قیمت تعیین شده اجرا می‌شود.

 

شاید این مقاله هم برایتان مفید باشد: ۳ راه برای شناسایی نقاط قوتتان در معامله‌گری فارکس

 

سفارش استاپ (Stop Order)

استاپ اوردر، یک پوزیشن را زمانی که قیمت بازار به قیمت استاپ (Stop Price) برسد، متوقف می‌کند.

اگر می‌خواهید تنها پس از افزایش قیمت و رسیدن آن به استاپ، بفروشید یا فقط پس از کاهش قیمت و رسیدن آن به استاپ، بخرید، می‌توانید از سفارش‌های استاپ استفاده کنید. حالا یک بار دیگر جمله را بخوانید و در ذهنتان تصور کنید تا کاملاً متوجه منظور بشوید!

سفارش توقف ورود ( Stop Entry Order: استاپ اِنتری اوردر)، نوعی سفارش گذاری است که برای خرید در بالای بازار یا فروش در زیر بازار و با یک قیمت مشخص، انجام می‌شود.

  • خرید استاپ (Buy Stop: بای استاپ): این اوردر را برای خرید با قیمتی بالاتر از قیمت بازار ارسال می‌کنید و زمانی که قیمت بازار قیمت توقف خرید را تاچ کند یا از آن عبور کند، اچرا می‌گردد.
  • فروش استاپ (Sell Stop: سل استاپ): این اوردر را برای فروش در صورت رسیدن به قیمت مشخصی ارسال می‌کنید.

 

درک بهتر این نوع سفارش گذاری

سفارش استاپ (Stop Order)

در تصویر بالا، نقطه‌ی آبی قیمت فعلی است.

توجه کنید که خط سبز بالاتر از قیمت فعلی است. اگر یک سفارش توقف خرید را در اینجا قرار دهید، برای اینکه شروع شود، قیمت فعلی باید به افزایش خود ادامه دهد.

توجه کنید که خط قرمز زیر قیمت فعلی است. اگر یک دستور توقف فروش را در اینجا قرار دهید، برای اینکه شروع شود، قیمت فعلی باید به کاهش خود ادامه دهد.

همانطور که می‌بینید، سفارش گذاری توقف تنها زمانی قابل اجرا است که قیمت استاپ تحلیل شما را تایید قوی‌تری کند.

به عنوان مثال، GBP/USD در حال حاضر با قیمت 1.5050 معامله می‌شود و به سمت بالا حرکت می‌کند. شما معتقدید که در صورت رسیدن به 1.5060، قیمت در این مسیر ادامه خواهد داشت. برای اجرای این تحلیل می‌توانید یکی از موارد زیر را انجام دهید: جلوی کامپیوتر خود بنشینید و وقتی به 1.5060 رسید در قیمت مارکت خرید کنید یا یک دستور بای استاپ را روی 1.5060 تنظیم کنید.

 

سفارش حد ضرر (Stop Loss Order)

دستور بسته شدنِ معامله، در صورت رسیدنِ قیمت بازار به قیمت مشخصی که ممکن است زیان یا سود باشد. سفارش توقف ضرر نوعی سفارش است که به یک معامله مرتبط است تا از ضررهای اضافی در صورت مخالفت قیمت جلوگیری کند.

اگر در یک پوزیشن Long (خرید) هستید، این یک سفارش STOP فروش است. اگر در یک پوزیشن Short (فروش) هستید، سفارش STOP خرید است.

این نوع سفارش را به خاطر بسپارید. سفارش توقف ضرر تا زمانی که سفارش استاپ لاس را لغو نکنید، به قوت خود باقی می‌ماند.

به عنوان مثال، شما با قیمت 1.2230 یورو/دلار را خریدید. برای محدود کردن حداکثر ضرر خود، یک سفارش توقف ضرر را روی 1.2200 تنظیم می‌کنید. این بدان معناست که اگر اشتباه کرده باشید و EUR/USD به جای بالا رفتن به 1.2200 کاهش یابد، پلتفرم معاملاتی شما به طور خودکار سفارش فروش را با بهترین قیمت موجود 1.2200 اجرا می‌کند و پوزیشن شما را با ضرر ۳۰ پیپ می‌بندد. اگر نمی‌خواهید تمام روز جلوی مانیتور خود بنشینید و نگران این باشید که همه‌ی پول خود را از دست می‌دهید، تنظیم حد ضرر بسیار مفید است.

 

مقایسه‌ی سفارش‌های استاپ و لیمیت

معامله‌گران تاره‌کار اغلب سفارش‌های لیمیت را با سفارشات استاپ اشتباه می‌گیرند، زیرا هر دو، قیمتی را مشخص می‌کنند. هر دو نوع سفارش به معامله‌گران اجازه می‌دهد تا به کارگزاران خود بگویند که در آینده با چه قیمتی مایل به معامله هستند.

تفاوت میان آن‌ها در هدف معامله‌گر برای مشخص کردنِ قیمت است.

 

سفارش گذاری استاپ

استاپ اوردر زمانی یک سفارش را فعال می‌کند که قیمت بازار به قیمت استاپ مشخصی برسد یا از آن عبور کند. به عنوان مثال، EUR/USD با قیمت 1.1000 معامله می شود، شما یک اوردر استاپ ورودی برای خرید در 1.1010 دارید. پس از رسیدن قیمت به 1.1010، سفارش شما اجرا خواهد شد. اما لزوماً به این معنی نیست که سفارش خرید شما با قیمت 1.1010 پر می‌شود. اگر بازار به سرعت در حال حرکت باشد، ممکن است سفارش شما با کمی تفاوت قیمت برایتان پر شود. اساساً، سفارش شما می‌تواند با قیمت استاپ، بدتر از آن، یا حتی بهتر از آن، پر شود. همه چیز بستگی به این دارد که وقتی قیمت بازار به قیمت مورد نظر شما می‌رسد، چقدر در نوسان است.

به قیمت استاپ، صرفاً به عنوان آستانه‌ای برای اجرای سفارش خود فکر کنید. اینکه دقیقاً با چه قیمتی سفارش شما تکمیل خواهد شد به شرایط بازار بستگی دارد.

 

سفارش گذاری لیمیت

یک سفارش لیمیت، فقط می‌تواند با قیمتی برابر یا بهتر از قیمت لیمیت مشخص، اجرا شود. به عنوان مثال، EUR/USD با قیمت 1.1000 معامله می‌شود، شما یک سفارش محدود برای خرید در 1.1009 دارید. سفارش شما پر نمی‌شود مگر اینکه بتوانید با 1.1009 یا بهتر آن را پر کنید.

قیمت لیمیت را به عنوان تضمین قیمت در نظر بگیرید. با تنظیم یک سفارش لیمیت، شما تضمین می‌کنید که سفارش شما فقط با قیمت مطلوبتان (یا بهتر) اجرا می‌شود. نکته‌ی مهم این است که ممکن است قیمت بازار هرگز به قیمت حد مجاز شما نرسد، بنابراین سفارش شما هرگز اجرا نمی‌شود. در مثال قبلی، EUR/USD ممکن است قبل از افزایش، تا 1.1009 کاهش یابد. بنابراین، حتی اگر می‌خواستید به سمت پوزیشن لانگ EUR/USD بروید، سفارش شما هرگز اجرا نمی‌شد زیرا سعی داشتید در یک موقعیت خرید با قیمت ارزان‌تر وارد شوید. در این سناریو شما شاهد افزایش یورو/دلار بدون حضورتان در بازار، هستید.

اشتراک‌گذاری:

مطالب دیگر