اهمیت پوزیشن سایزینگ در نجات حساب تریدر

اهمیت پوزیشن سایزینگ در نجات حساب تریدر

پوزیشن سایزینگ (Position Sizing) درست و اصولی مهم‌ترین مهارتی است که یک معامله‌گر فورکس یا کریپتو باید داشته باشد!

قبل از اینکه جزییات مربوط به پوزیشن سایزینگ یا اندازه‌ی معاملات را بررسی کنیم، ابتدا آن را تعریف می‌کنیم.

 

پوزیشن سایزینگ مناسب چیست؟

به تعریف ساده، پوزیشن سایزینگ یا تعیین حجم معاملات، به معنای تعیین مقدار صحیح واحدها برای خرید یا فروش دارایی است. به عبارت دیگر، با این کار، مقداری که شما را در سطح راحتی از ریسک نگه دارد، پیدا می‌کنید.

 

چرا اینقدر مهم است؟

پوزیشن سایزینگ مناسب، یک عنصر کلیدی در مدیریت ریسک و سرمایه است.

مدیریت ریسک می‌تواند تعیین کند که آیا قادر به معامله‌ی بیشتر خواهید بود یا خیر! با این کار می‌توانید از ریسک بیش از حد و به دنبال آن، از بین بردن حساب، نجات یابید.

درسته، اگر ریسک زیادی می‌کنید، می‌توانید زیاد هم سود کنید. اما اگر باخت دهید چه می‌شود؟ بله! ضرر هم به همان نسبت بزرگ می‌شود.

اگر ندانید که چطور باید حجم ورودی درست را اندازه‌گیری کنید، ممکن است معاملاتی که برای شما بسیار بزرگ هستند را انجام دهید. در چنین مواردی، زمانی که بازار حتی چند پیپ علیه شما حرکت کند، آسیب زیادی خواهید دید.

 

چطور از ریسک بیش از حد خود جلوگیری کنیم؟

شناسایی و پذیرش

هیچ‌کس کاری را بیخودی انجام نمی‌دهد. برای مثال افراد پرخور فقط بخاطر اینکه مقدار زیادی غذا بخورند، پرخوری نمی‌کنند! شاید دروناً چیزی از آن بدست می‌آورند. یا به نوعی از آن لذت می‌برند.

همین امر برای معامله‌گران هم صدق می‌کند. معامله‌گرانی که همیشه  با معاملات خود قمار می‌کنند! حتی زمانی که تجربه‌ی گذشته می‌گوید این ایده‌ی خوبی نیست. چرا باز هم به این کار ادامه می‌دهند؟

اندکی تفکر و درون‌نگری می‌تواند به فرد بفهماند که موضوع چیزی فراتر از حرص بودن است.

اکثر معامله‌گران متوجه می‌شوند که رفتار هیجانی آنها، به حس ارزشمندیشان ارتباط دارد! آن‌ها به امید پیروزی بزرگ شرط‌بندی بزرگ می‌کنند. در نتیجه، چشم‌انداز دستاوردهای عظیم باعث می‌شود آن‌ها احساس خوبی نسبت به خودشان داشته باشند.

مشکل این است که آن‌ها به طور دقیق نمی‌دانند چقدر سرمایه را می‌توانند از دست بدهند! در نتیجه، وقتی قیمت بر خلاف مسیر آنها باشد، حتی با چند پیپ، نمی‌توانند احساسات خود را کنترل کنند.

برای بررسی آن، باید اول پذیرفت که واقعاً مشکلی وجود دارد. پذیرفتن باعث می‌شود که معامله‌گر متوجه شود که طرز فکرش مشکل دارد. با گذشت زمان و تلاش آگاهانه، در نهایت متوجه خواهد شد که موقعیت‌های معاملاتی، ارزش او را به عنوان یک معامله‌گر مشخص نمی‌کند.

محدودیت‌های خود را بشناسید

شما باید میزان تحمل خود را در برابر خطر کشف کنید. دو جبهه‌ی مخالف در معامله‌گری وجود دارد که یکی از آن‌های ریسک‌پذیری و دیگری ریسک‌گریزی است.

آیا می دانید کجا ایستاده‌اید؟

اگرچه معامله‌گران فورکس همیشه درصد ثابتی از حساب خود را در یک معامله ریسک می‌کنند، اما هیچ روش ثابتی برای انجام آن وجود ندارد. قبل از اینکه چیزی را محاسبه کنید و وارد قسمت ریاصیات ماجرا شوید، ابتدا باید محدودیت‌های روانی خود را برای ریسک تعیین کنید. اگر هنوز مطمئن نیستید که چگونه آن را انجام دهید، بهتر از است آهسته پش بروید یا با یک مشاور صحبت کنید.

اندازه‌ی پوزیشن‌ها را با توجه به ضررهای احتمالی که می‌توانید تحمل کنید، تنظیم نمایید.

قانون ساده این است: حجم پوزیشن‌ها به قدری کوچک باشند که حتی در زمان شکست، هیچ واکنش احساسی قوی‌ای شما را از مسیر معامله‌گری خارج نکند و برانگیخته نشوید.

معامله‌گران فورکس یا کریپتو اغلب این اشتباه را می‌کنند که فقط بر روی یافتن نقاط ورود و خروج عالی تمرکز دارند! اما آنچه تفاوت میان معامله‌گران موفق و ناموفق را نشان می‌دهد، مدیریت ریسک و سرمایه است. این چیزی است که هیچ وقت نباید بی‌اهمیت پنداشته شود.

اولین قدم به سمت مدیریت ریسک و سرمایه، پوزیشن سایزینگ مناسب است.

اشتراک‌گذاری:

مطالب دیگر

سفارش OCO چیست؟
استراتژی معاملاتی

سفارش OCO چیست؟

سفارش OCO (مخففِ: One-Cancels-the-Other) یک جفت سفارش شرطی است که در آن اجرای یکی، دیگری را لغو می‌کند. در این مقاله به آن می‌پردازیم.

بیشتر بخوانید
هجینگ (Hedging) چیست؟
استراتژی معاملاتی

هجینگ (Hedging) چیست؟

هجینگ (Hedging) یا پوشش ریسک، یک استراتژی مدیریت ریسک است که برای کاهش تاثیر تغییرات غیرمنتظره قیمت، استفاده می‌شود.

بیشتر بخوانید